Autoritatile reiau astazi lucrarile de degajare a traficului rutier si feroviar de pe Valea Oltului, blocate, miercuri, de tone de stanci cazute de pe versanti. Echipele de interventie vor face noi dinamitari dupa ce incercarile anterioare au esuat.

Pentru urgentarea actiunii constructorii vor apela, in continuare la ajutorul pompierilor dar si a specialistilor de la protectia civila.

Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a promis ca va reveni la fata locului, imediat dupa Revelion, pentru a supraveghea lucrarile.

Caderi de stanci au blocat, miercuri, circulatia feroviara si rutiera, in apropiere de comuna Caineni, la kilometrul 234 + 400.

Rocile au continuat, vineri, sa cada de pe versanti, iar ploaia a ingreunat si mai mult eforturile echipelor de interventie. Pompierii din Sibiu au actionat cu tunuri de apa, insa, din cauza diferentei mari de nivel, apa nu a avut suficienta presiune ca sa poata dizloca rocile.

Pana la deblocarea traficului, legatura intre Ardeal si Oltenia se poate face doar pe rute ocolitoare.

Autoturismele sunt indrumate pe DN1 Sibiu-Brasov iar autovehiculele de mare tonaj pe DN 1A-Buftea-Ploiesti-Cheia-Sacele-Brasov-Sibiu.

CFR Calatori a anuntat ca din cauza caderilor de stanci, trenurile rapide pe destinatia Craiova - Sibiu si retur sunt anulate. Trenurile personale isi vor limita traseul de la/pana la statiile: Caineni, respectiv Turnu Rosu.