Sub zapezile abundente, acoperisul Salii de sport din Bad Reichenall

s-a prabusit luni seara, omorand cel putin 4 oameni, intre care si un copil de 7 ani. Sub daramaturi se mai afla probabil victime, dupa cum declara politia locala, citata de canalele TV germane. Peste 25 de oameni au fost raniti, tot atatia sunt dati disparuti.

Patinoarul din orasul de la frontiera Germaniei cu Austria s-a prabusit sub zapezile acumulate pe acoperis zilele trecute si azi dupa-masa. Politia, pompierii si Crucea Rosie sunt in alerta. Cu caini si trupe de interventie tehnica ale armatei sunt cautati supravietuitori si victime intre daramaturi. Ninsoarea continua ingreuiaza actiunile de salvare.

Intreaga zona Berchtesgaden, in apropiere de Salzburg, este blocata, accesul echipelor de interventie fiind insa ingreunat de zapada de pe sosele si camioane ramase de-a curmezisul pe autostrada München-Salzburg.

„Situatia e catastrofala", a spus un trimis al Crucii Rosii. Chiar inainte de accident, la ora 15.30, presedintele clubului de hochei local a primit instiintarea ca acoperisul salii de sport, care gazduia patinoarul si bazinul de inot, sa fie urgent curatat. De aceea, a fost anulat si antrenamentul echipei de tineret a clubului. Din fericire, caci la ora 16.00 acoperisul s-a prabusit.

Georg Grabner din partea autoritatilor locale, remarca cu tristete si afectat inca de soc, ca initiativa de renovare completa sau daramare a salii de sport a fost mult prea mult amanata, ducand la aceasta catastrofa. O prima reactie de soc si compasiune cu familiile victimelor a avut si ministrul bavarez Edmund Stoiber, care a apelat la efortul neprecupetit al trupelor de salvare din zona.

Intre victime se afla si un barbat si o femeie tanara, despre a patra victima politia locala refuzand sa dea momentan detalii.

02.01.2006 21.30 h