Timisoara fotbalistica a tasnit ca din pusca in noul an. Conducerea echipei Poli pare pusa pe fapte mari in perspectiva returului (trupa lui Hagi se afla la sase puncte in spatele liderului Dinamo), astfel ca, in prima zi din 2006, a intensificat negocierile pentru achizitionarea a patru jucatori ai „cainilor rosii": Plesan, Danciulescu, Moti si Vlad Munteanu.

Tratativele se pot finaliza dintr-un moment intr-altul. „Am angajat discutii cu Dinamo, pentru a lua cativa jucatori. Suntem aproape de o intelegere, dar nu pot oferi detalii pana nu batem palma", ne-a confirmat ieri Ion Craciunescu, presedintele timisorenilor. Marian Iancu, patronul Politehnicii, este dispus sa scoata din buzunar pana la trei milioane de euro pentru dinamovisti.

Planul de dezmembrare a lotului dinamovist nu e nou. „Orice jucator de la noi e de vanzare", a avertizat presedintele executiv Ioan Becali inaintea plecarii la Dubai, pentru vacanta de Anul Nou. Surse apropiate clubului spun ca presedintele-impresar se grabeste sa vanda pentru ca, la vara, e posibil sa fie obligat sa plece din Stefan cel Mare.

Capitanul Florentin Petre (in schimbul caruia se cer 200.000 de dolari) are, si el, zilele numarate la Dinamo.

Desi, teoretic, ar trebui sa dea socoteala celorlalti actionari, Ioan Becali este singurul oficial dinamovist care negociaza vanzarea si cumpararea fotbalistilor la Dinamo, dupa cum a confirmat chiar directorul executiv Cristi Borcea.

Contactat telefonic ieri, Ioan Becali ne-a oferit aceeasi „explicatie" pe care le-a dat-o suporterilor si colegilor din Consiliul Director: „N-am chef sa vorbesc cu dumneavoastra! La revedere!".

Presedintele face datorii si taie telefoanele fostilor antrenori

Ioan Becali nu este atat de bun-platnic pe cat sustine. Presedintele executiv are restante salariale catre angajati inca din luna octombrie a anului trecut! Ioan Andone are de incasat 90.000 de euro. Presedintele-impresar nu face, deocamdata, plata catre fostul antrenor, asteptand ca acesta sa mai faca unele declaratii acuzatoare.

Becali l-a amenintat deja pe „Falcos" ca-l „usureaza" de 10.000 de euro pentru ultimele afirmatii.

„N-o sa-l iert niciodata pe Becali pentru ce mi-a facut! Nu se pricepe sa conduca un club. Trebuie sa fii un bun psiholog pentru asa ceva... Crede ca le stie pe toate, dar mai are foarte multe de invatat", declarase „Ando" inainte sa ajunga la noua sa echipa, Omonia Nicosia.

Pe 6 ianuarie, cu o zi inainte ca Ioan Andone si fostul sau secund, Ion Manu, sa-si sarbatoreasca onomastica, Becali a decis sa le inchida acestora telefoanele mobile cu abonament pe numele clubului.

Bursa dinamovista de „marfuri"

Fara atacanti si aparatori

Plecarea lui Plesan este de multa vreme o „prioritate" pentru sefii de la Dinamo. Asta-vara, actionarii au pus cate 100.000 de dolari pentru a strange suma necesara aducerii mijlocasului de la Universitatea Craiova. Speriata ca Plesan nu prinde prima echipa la Dinamo - randamentul sau in tur fiind foarte slab - conducerea a decis sa-l vanda pentru a-si recupera investitia.

In urma cedarii lui Plesan la Poli, fiecare dintre actionari isi va umple buzunarele cu peste 150.000 de dolari. Pe lista Timisoarei se mai afla alti doi dinamovisti: Stefan Grigorie si Claudiu Niculescu.

Articol integral in EVZ