Un nou fond de investitii BCR Expert

de     HotNews.ro
Marţi, 3 ianuarie 2006, 0:00SAI BCR Asset Management a lansat, in luna decembrie 2005, BCR Expert - cel de-al treilea Fond Deschis de Investitii administrat de companie.

Lansarea BCR Expert a avut loc la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu prilejul ceremoniei de deschidere, de catre Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR, a sedintei de tranzactionare.

BCR Expert va investi, preponderent, in actiuni listate la BVB, dar si in instrumente financiare purtatoare de dobinda, fixa sau variabila, cum ar fi titluri de stat, obligatiuni municipale sau corporative, depozite bancare sau certificate de depozit, ceea ce confera perspectiva unui randament foarte bun al banilor investiti in acest fond.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a avizat, recent, prospectul de emisiune al BCR Expert.

« Politica de investitii a BCR Expert va urmari diversificarea portofoliului in vederea dispersiei riscului si a mentinerii unui grad corespunzator de lichiditate.

Activitatea de investitii in valori mobiliare va avea un rol important si se va orienta spre emitentii cu potential de crestere economica si de piata, precum si de acordare de dividende », a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

Unitatile de fond pot fi subscrise, in prezent, la sediul BCR Asset Management si, din 19 decembrie, la toate unitatile BCR din tara.

Specialisti din piata de capital estimeaza ca, in 2006, noul fond de investitii lansat de BCR va putea atrage pana la 1500 de investitori.

BCR Expert reprezinta, pentru persoanele fizice si juridice, un instrument de investitie pe termen mediu si lung, ceea ce determina un comision de rascumparare a titlurilor de 10% din valoarea unitatii de fond, daca rascumpararea este solicitata intr-un termen mai mic de 18 luni de zile de la achizitionare si de 0% daca titlurile sint pastrate pe o perioada mai mare de 18 luni de zile.

BCR Expert este cel de-al treilea fond de investitii pe care il administreaza SAI BCR Asset Management, celelalte doua fiind BCR Clasic, care are, in prezent, un activ net de 21,5 milioane lei (RON) si 5.215 investitori, respectiv BCR Dinamic cu un activ de 38,3 milioane lei (RON) si 2199 investitori.

BCR Clasic, fond de obligatiuni cu risc scazut, a inregistrat in acest an o crestere cu 10,49% a valorii unitatii de fond.

BCR Dinamic, fond diversificat, cu risc mediu, a avut o evolutie excelenta, cu o crestere cu 32,53% a valorii unitatii de fond, foarte apreciata de investitori.

In economiile dezvoltate majoritatea investitorilor de capital, persoane fizice, prefera sa lucreze prin intermediul fondurilor de investitii si nu direct pe bursa.


*****


Banca Comerciala Romana este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de aproape 9 miliarde de EURO. Banca are in prezent peste 360 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 15 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.000. Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la peste 5 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


120 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by