Incepind cu luna ianuarie 2006, Editura Cartea Romaneasca initiaza seria de opere Alexandru Paleologu.

Volumului Bunul-simt ca paradox editat cu ocazia relansarii din toamna a editurii li se vor adauga in ianuarie: Despre lucrurile cu adevarat importante, Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu si Simtul practic.

Printre titlurile noi care vor aparea in ianurie se numara si controversata piesa de teatru Evanghelistii a Alinei Mungiu-Pippidi.

Volumul editat la Cartea Romaneasca reuneste textul propriu-zis, un amplu interviu cu autoarea, istoria scandalului stirnit de montarea de la Ateneul iesean, precum si o sectiune cu reactii ale personalitatilor culturale din Romania (Nicolae Manolescu, Mircea Mihaies, Adrian Papahagi, Theodor Baconsky s.a.).

Seria „Proza" se va imbogati cu doua noi titluri: Supunerea, primul roman scris de Eugen Uricaru dupa decembrie 1989, si Portretul mameibatrine de Radu Tuculescu. Roman cutremurator, cinematografic, Supunerea este povestea marelui viol care s-a petrecut la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial si ai carui urmasi sintem cu totii, indivizi si natiuni, in aceasta parte a Europei.

Portretul mameibatrine – carte in care realul se amesteca cu fantasticul, ironia si grotescul, cu momentele de poezie, nebunia, cu puseuri de luciditate.

Intr-o comunitate dominata de Eros si Thanatos, bintuita de secretul unei crime neelucidate, traieste o lume care se lasa devorata de viata, fara sa-i pese ca nu ramine, pina la urma, nimic in urma sa.

Antologia de poezie americana contemporana face parte dintr-un proiect editorial coordonat de Carmen Firan si Paul Doru Mugur, care presupune publicarea in parteneriat in Statele Unite, la prestigioasa editura Talisman din New York, a unei antologii de poezie romana in limba engleza, de la Tudor Arghezi pina la sfirsitul secolului XX.