Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza, in perioada 11 - 13 ianuarie, o preselectie pentru studentii romani care doresc sa munceasca in Germania.

Dupa cum se arata intr-un comunicat al acestei institutii, la preselectie se pot prezenta tineri cu varste intre 18 si 25 de ani, inscrisi la cursurile de zi ale unei facultati de stat (cu exceptia celor din primul si ultimul an de studii), care au cunostinte avansate de limba germana.

Locurile de munca sunt oferite in domeniile gastronomic, hotelier, industrial si agricol, pe o perioada de cel putin doua luni, numai pe timpul vacantei de vara.

Pentru inscriere, tinerii vor prezenta urmatoarele documente: copie dupa actul de identitate - care trebuie sa aiba o valabilitate de minimum sase luni; copie dupa pasaport - cu aceeasi valabilitate; adeverinta de la facultate in care sa fie specificat anul si tipul de cursuri frecventate, foaie matricola pentru anul de studiu 2004-2005; recomandare de la unul din profesorii de curs si trei fotografii tip pasaport.

In cazul studentilor de la facultatile particulare, este necesara si dovada acreditarii.