Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti deschide Anul Mozart in Romania cu doua recitaluri din muzica renumitului compozitor, pe 5 si 6 ianuarie 2006, la Ateneul Roman. Simfonia nr. 37, Concertul pentru vioara si orchestra nr. 5 si Simfonia nr. 40 sunt lucrarile din programul manifestarii.

Orchestra il va avea ca dirijor pe Cristian Mandeal si solist pe Takashi Shimizu.

Urmatoarele concerte Mozart vor avea loc in perioada 23-24 februarie, in interpretarea aceleiasi orchestre, la pupitrul careia se va afla dirijorul Misha Katz. Vor canta, de asemenea, pianistul Jean Bernard Pommier si un cvartet vocal.

Vor putea fi audiate Uvertura la opera "Don Giovanni ", "Concertul in La major pentru pian si orchestra" si marele "Recviem".

Concertele camerale ale Filarmonicii "George Enescu" vor oferi, la randul lor, melomanilor, in fiecare saptamina, programe Mozart deosebit de variate si de atractive in interpretari de referinta, potrivit Rompres.

Anul 2006 marcheaza implinirea a 250 de ani de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart, unul dintre cei mai renumiti compozitori ai tuturor timpurilor. Mozart s-a nascut la Salzburg, la 27 ianuarie 1756 si a murit la Viena in 1791.