In data de 21 noiembrie 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a lansat la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile un numar de 78.009.632 actiuni, reprezentand 62,8259% din capitalul social al S.C. ELECROPUTERE S.A. Craiova.

In urma publicari anuntului, au fost cumparate patru dosare de prezentare, de catre o firma straina si trei firme romanesti.

Una dintre aceste companii a solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor pentru a putea pregati oferta. Ca urmare, AVAS a decis decalarea termenului limita de depunere a ofertelor pentru data de 20 ianuarie 2006, ora 12:00.

Mentionam ca structura actionariatului si pachetul de actiuni oferit la vanzare de catre AVAS se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al SC ELECTROPUTERE SA, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si a unor active

cu caracter social. In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la SC ELECTROPUTERE SA la data incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni.

Reamintim faptul ca la negociere vor putea participa numai ofertantii – persoane fizice/juridice romane sau straine - care indeplinesc urmatorul criteriu de precalificare: "in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari nu au inrautatit, in mod vadit, situatia economico-financiara a

unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS".

Compania craioveana activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12.416.795,4 RON.