A inceput si 2006 – un nou an pentru asigurari, noi legi in domeniu?

S-a terminat un an plin de pagube si peripetii pe piata asigurarilor. Am avut parte de inundatii si catastrofe, de oameni ramasi fara case si de un guvern obligat sa plateasca, inca o data pentru pagubele produse in lipsa unei constiinte a populatiei de a-si asigura bunurile. Astfel s-a decis crearea si adoptarea unei legi care sa reglementeze obligativitatea asigurarii locuintelor.

In anul ce-a trecut se vorbea de amenzi usturatoare menite sa constranga populatia sa-si asigure imobilele si de subventionari pentru cei care nu si permit sa isi plateasca prima de asigurare.

Pe 4 august 2005 la sedinta CSA cu MAI (Ministerul Administratiei si Internelor), Uniunea Nationala a societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, totul parea cat se poate de serios. Se vorbea chiar si de sume minime si maxime ale plafonului de asigurare(intre 1000 si 15.000 de euro).

A urmat inca o precizare in octombrie 2005, cand CSA a negat faptul ca " proiectul de lege a fost trimis de catre initiator spre avizare Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor ", acesta nefacand obiectul unei dezbateri in sedintele CSA.

5 ianuarie 2006: Nu se mai aude nimic de asigurarea obligatorie a locuintei. Trist, dar adevarat: va trebui probabil ca noi catastrofe sa loveasca bugetul pentru ca "mai marii nostrii" sa reactioneze … speram pozitiv!

Din pacate inundatiile au reinceput, pagubele se arata si ele …asigurarile ba!

Articol de: Cornelia Gabor