Ministru Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca decizia de joi a instantei, de a respinge ordinul sau de demitere a directorului Spitalului Universitar din Bucuresti Sorin Oprescu, este una politica.

Ministrul a numit o noua conducere interimara la Spitalul Universitar Bucuresti, dupa ce a revocat ordinele prin care demisese Consiliul de administratie si Comitetul director de a Spitalele Universitar si Elias si numise consilii interimare.

Nicolaescu a numit, joi, o noua conducere la spitalul Universitar Bucuresti cu mandate de 6 luni cu sarcina de a continua restructurarea inceputa pentru implementarea reformei in sanatate.

Noul sef al spitalului este George Iana, pana acum director adjunct, in locul directorului general Silviu Radulescu care va deveni director adjunct.

Nicolaescu spune ca parlamentarii nu ar mai trebui sa aiba voie sa actioneze in instanta.

Nicolaescu a apreciat ca decizia instantei in cazul lui Sorin Oprescu arata rezistenta la schimbare, la dorinta de a se face reforma in sanatate dar si faptul ca justitia romana nu trateaza uniform aceeasi speta si i-a recomandat sa fie mai responsabila.

Eugen Nicolaescu a dat asigurari ca nici una dintre conducerile de la Spitalul Universitar si Elias nu se vor intoarce si ca va continua supravegherea unitatilor sanitare pentru ca acestea sa nu mai adune datorii.

Nicolaescu spune ca conducerea pe care a pus-o este perfect legala, pe baza ordonantei de urgenta din decembrie care modifica legea spitalelor

De asemenea, 2 comisii vor incepe evaluarea tuturor spitalelor din tara, inaintea aparitiei viitorului pachet legislativ privind reforna in sanatate, a anuntat ministrul.