Conducerea judeteana si municipala ale PRM Cluj au demisionat ieri in bloc. „Urmeaza sa fie achizitionati de PD. Au negociat in prealabil", spune Gheorghe Funar. PD neaga, dar „potrivit statutului nostru, fostii membri PRM se pot inscrie in PD", afirma Boc.

Inceputul a fost facut de membrii birourilor executive, iar dupa o oarecare chibzuiala li s-a alaturat si presedintele PRM Cluj, deputatul Petru Calian. El se declarase surprins, initial, la aflarea vestii despre demisia colegilor sai si spusese ca nu are aceeasi intentie. Dar, la doar citeva ore, a revenit asupra deciziei si a anuntat demisia.

„Stiam ca exista nemultumiri, toti aveam aceste nemultumiri, eu chiar le-am discutat cu conducerea de la nivel central, dar ni s-a spus sa asteptam si sa vedem ce se intimpla", a revenit mai apoi Calian.

Demisionarii spun ca nemultumirile s-au adunat mai ales dupa congres, una dintre ele fiind faptul ca judetele nu sint reprezentate corect la nivelul conducerii nationale a partidului pentru ca nimeni din Transilvania nu face parte din conducerea centrala, acuzind totodata si dictatura instaurata in partid.

PRM Cluj pierde 7 consilieri

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, ii contrazice. „In Biroul Permanent ales anul trecut exista cinci reprezentanti de frunte ai Ardealului", spune Bolcas, introducindu-l la numaratoare si pe proaspat-defunctul senator de Maramures, Liviu Bindea.

Despre demisionari, liderul PRM spune ca nu e nici o pierdere pentru partid punind plecarea lor pe seama nemultumirii lui Petru Calian pentru ca nu a fost numit in Biroul Permanent al partidului. Cu toate acestea, au plecat cinci consilieri judeteni si doi locali, fapt care lasa PRM Cluj cu doar un consilier judetean si doi locali.

Articol integral in Cotidianul