Desi crede ca „nu este vorba de spaga" in afacerile cu gaze, ministrul Economiei, Codrut Seres, va lua la puricat toate contractele privind importurile de gaze rusesti, parafate de catre firmele particulare si de stat. "Voi analiza toate contractele comerciale privind importurile de gaze.

Este vorba despre contractele incheiate de catre Distrigaz Nord, Distrigaz Sud, Romgaz, Electrica Bucuresti, Termoelectrica, precum si de catre termocentralele din tara", a declarat ieri ministrul Economiei, insistand asupra faptului ca exista diferente intre preturile prevazute in aceste contracte.

El crede ca nu este vorba de un tratament incorect din partea Gazprom pentru companiile romanesti in comparatie cu alte companii din celelalte tari europene. Anul trecut, pretul mediu platit de Romania pentru gazele rusesti importate a fost in jurul valorii de 235 dolari pe 1.000 de mc gaze naturale.

Previziunile ANRGN ca se va ajunge la un pret al gazelor naturale de 285 dolari pe 1.000 mc in 2006 nu se vor adeveri, a subliniat Seres.

Articol integral in Gandul