Academia Romana a numit-o, vineri, la conducerea Spitalului Elias pe Doina Dimulescu, actual director stiintific al institutiei, dupa ce ministrul Sanatatii a revocat, cu o zi in urma, sefii unitatii sanitare, transmit agentiile de presa.

Ministrul Sanatatii l-a numit pe Vlad Romano in functia de director general la Spitalul Elias dupa ce, in urma cu o zi, ministrul ii anulase numirea, nemultumit ca instanta a dat castig de cauza doctorului Sorin Oprescu.

Decizia de numire a Doinei Dimulescu a fost luata de Prezidiul Academiei Romane, condus de presedintele Eugen Simion, care a declarat ca Academia Romana nu vrea sa se amestece in conflictul "evident politic" dintre ministrul Sanatatii si fostul director Sorin Oprescu, sustinand ca institutia isi va apara in justitie drepturiile incredintate de Fundatia Elias.

"Doina Dimulescu va gestiona Spitalului Elias chiar daca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, nu-i va recunoaste semnatura," a declarat academicianul Nicolae Manoelscu.

Ministerul Sanatatii a precizat ulterior ca orice alta numire a unei conduceri la Spitalul Universitar de Urgenta Elias este in afara legii, iar semnatura acestor persoane nu poate fi recunoscuta de catre autoritatile sanitare.

Hotararea ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu de a demite conducerea a 15 spitale, printre care si Elias, a fost imediat atacata de conducerea Academiei Romane, administrator al 70% din unitatea sanitara, impreuna cu Fundatia Elias (30%).