Termoelectrica vrea sa maresca pretul agentului termic pe care il furnizeaza catre Radet. La negocierile purtate vineri cu reprezentantii municipalitatii societatea Termoelectrica a solicitat o crestere cu 56%. Majorarea ar duce la dublarea facturii pentru incalzire platita de populatie.

Viceprimarul general Razvan Murgeanu a declarat ca pretul cerut de Termoelectrica este "inacceptabil" si ca municipalitatea nu poate acoperi majorarea din subventie.

O crestere cu 56% a pretului de livrare a agentului termic ar presupune majorarea subventiilor alocate de la bugetul local pentru incalzire cu peste 4.400 de miliarde de lei vechi, fata de nivelul actual de 2.000 de miliarde de lei vechi a aratat oficialul municipal.

El a adaugat ca din bugetul municipalitatii se poate acoperi o crestere de cel mult 20% prin majorarea subventiilor, iar o majorare mai mare va fi suportata de populatie.

Daca saptamana viitoare, cand are loc a doua runda de negocieri, nu se va ajunge la un accord intre parti, Primaria va cere sprijinul Guvernului.