Secretarul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), generalul in rezerva Viorel Barloiu a demisionat astazi din functie in urma deciziei presedintelui Traian Basescu de a restructura acest organism.

Intr-o declaratie pentru Hotnews.ro, consilierul prezidential Adriana Saftoiu a aratat ca, miercuri, seful statului a convocat o sedinta cu consilierii de stat si consilierii prezidentiali in timpul careia s-a decis restructurarea si reinnoirea echipei secretariatului CSAT.

"Este de asteptat ca intreaga componenta a secretariatului sa fie schimbata in scurt timp, prin aducerea de oameni tineri, profesionisti", a mai spus Adriana Saftoiu.

In urma acestei decizii, generalul (r) Viorel Barloiu si-a inaintat azi demisia.

Conform legii, presedintele tarii este si presedinte al CSAT, iar premierul este vicepresedinte, dar cu atributii restrinse in domeniul securitatii statului.

CSAT ii are totodata ca membrii pe ministrul Apararii Nationale, pe ministrul de Interne, pe cel de Externe, pe ministrul Justitiei, pe ministrul Industriei si Resurselor, pe ministrul Finantelor, pe directorii SRI sI SIE, pe seful Statului Major General

al Armatei si pe consilierul prezidential pentru securitate nationala.

CSAT mai are si un secretariat, condus de un secretar numit de presedintele tarii.