Primariile bucurestene vor amenda agentii comerciali care afiseaza reduceri de preturi in aceste zile, legea prevazand inceperea soldurilor doar din 15 ianuarie.

Potrivit Ordonantei de Guvern 99/2000, orice magazin poate practica reduceri de preturi doar pentru produsele nealimentare, in intervalul 15 ianuarie - 15 aprilie, dupa obtinerea unui aviz din partea primariilor.

Posturi de televiziune au transmis inca de joi deschiderea oficiala a sezonului reducerilor. Inspectorii locali vor verifica aceste centre comerciale si vor aplica amenzi.

Pentru a intra in legalitate, agentii comerciali trebuie sa completeze un formular la sediul primariilor cu 15 zile inainte de aceasta perioada, insa patronii pot sa opereze reduceri de preturi numai in intervalul reglementat de lege.

Patronii de magazine sau centre comerciale care practica reduceri in aceste zile risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei. Aceeasi sanctiune se aplica si in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, firmelor care nu au avizul primariei pentru a opera reduceri de preturi.