Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a declarat joi ca spera ca premierul israelian Ariel Sharon sa moara si a reiterat ca Holocaustul este "un mit" , informeaza Reuters.

"Cu putin noroc, vom auzi ca acel criminal de la Sabra si Shatila s-a alaturat stramosilor sai iar, cu voia lui Dumnezeu, si ceilalti il vor urma in curand", a spus liderul de la Teheran in fata unor clerici siiti din orasul iranian Qom.

Sabra si Shatila sunt numele taberelor de refugiati din Beirut, unde membri ai unei militii crestine proisraeliene au masacrat palestinieni dupa ce Sharon a organizat invadarea Libanului in 1982.

Prima reactie la declaratiile lui Ahmadinejad a venit din partea administratiei de la Washington, care a apreciat afirmatiile drept "odioase si respingatoare", privindu-le ca dovezi ale "adevaratei naturi" a Guvernului iranian.

Joi, presedintele iranian a numit Holocaustul din nou "o mare minciuna a istoriei". "Fiti siguri ca nu numai poporul palestinian, ci toate natiunile islamice nu vor tolera regimul de ocupatie si acest guvern corupt pe care l-ati adus la putere, a comentat Ahmadinejad adresandu-se puterilor occidentale.

In octombrie, el a numit Israelul o "tumoare" care ar trebui "stearsa de pe harta" si cu alte ocazii a sugerat ca statul evreu ar trebui mutat in Europa sau in America de Nord.