Guvernul Tariceanu continua programul de constructie a salilor de sport cu aceleasi firme care si-au facut prost treaba pe vremea guvernului Nastase. Firmele apartin unor politicieni.

Ministerul Transporturilor a inceput de anul trecut sa constuiasca 26 de sali de sport, in continuarea programului demarat de guvernul Nastase. Licitatia a fost cistigata, paradoxal, cam de aceleasi firme care au lucrat si la cele 450 de sali de sport ridicate in perioada 2000-2004.

Dintre cele 18 firme cistigatoare ale licitatiei, 14 au lucrat cu guvernul Nastase, iar noua au angajati sau sint administrate de politiceni si consilieri locali. O treime dintre cele 450 de sali de sport deja construite aveau in 2004, la data receptiei, numeroase deficiente, iar 54 nu sint nici acum racordate la utilitati, releva un raport intocmit de Compania Nationala de Investitii.

Cumetrie PSD-PD

SC IMI SA din Baia-Mare este pe locul intii in ceea ce priveste numarul salilor de sport adjudecate in 2005. Firma va construi, cu 53 de miliarde de lei fara TVA, cinci sali de sport. IMI a mai construit salile de la Sighetul Marmatiei si Baia Sprie, judetul Maramures, una in Alba-Iulia, si una in Dej.

Toate au acum infiltratii sau nu sint racordate la apa, gaze sau electricitate. „Am avut probleme cu salile de sport de la Lancram si Cimpeni, unde sala este construita chiar linga riul Aries, iar la orice crestere a debitului, apa risca sa intre in incinta", spune Clement Negrut, subprefectul judetului Alba. Ambele sali au fost ridicate de societatea IMI.

Firma Integral SA din Buzau a cistigat in 2005 dreptul de a construi o sala de sport cu 150 de locuri in Marasesti. Economista firmei este Victoria Gosman, consilier judetean PSD la Buzau. Firma Consig din Sighisoara construieste o sala din 2005 si este administrata de consilierul local din partea PD Marius Mandaianu si de Florian Pipas, ex-consilier judetean din partea PSD.

Un alt consilier judetean PSD, de Ialomita, care a iesit invingator in „lupta" pentru salile de sport, este Constantin Negoita, prin firma sa Concivic. El construieste o sala cu 150 de locuri in Techirghiol - Constanta, in valoare de 24 de miliarde de lei.

Piscine, sali de sport

Si firma Atlas din Craiova a ramas in afacere, chiar daca mai multe sali construite de ea si receptionate la sfirsitul lui 2004 au deficiente. Sala de la Bumbesti-Jiu avea infiltratii inca de la inaugurare, astfel incit s-a facut o receptie doar partiala, constructorul fiind chemat sa remedieze problema.

La fel s-a intimplat si cu sala de sport a Colegiului Teoretic din Novaci, construita tot de Atlas. Atlas e acum pe lista constructorilor si urmeaza sa i se indice locatia.

Citeste articolul complet in Cotidianul