Un furnizor de servicii Internet (ISP) din Iowa a castigat procesul intentat unui spammer din Florida, castigand despagubiri record de 11,2 miliarde de dolari.

CIS Internet Services l-a dat in judecata pe James McCalla, acuzandu-l ca a trimis peste 280 de milioane de mesaje spam ilegale cu adrese de expeditor false, prin care se facea reclama la site-uri pornografice sau de jocuri si la servicii financiare.

Sentinta emisa de judecatorul districtual Charles Wolle, emisa in luna decembrie a anului trecut, ii interzice de asemenea lui McCalla sa utilizeze Internetul timp de trei ani de acum incolo.

Procesul impotriva lui McCalla a fost doar unul dintre cele intentate de proprietarul CIS Internet Services, Robert Kramer, in anul 2003. In statele americane Florida si Arizona au mai fost inregistrate sentinte cu amenzi de peste un miliard de dolari impotriva spammerilor, dar nici una dintre acestea nu a ajuns la suma record de peste 11 miliarde de dolari.

Robert Kramer nu se asteapta sa beneficieze macar de o parte a acestei sume, dar este de parere ca totusi merita sa isi continue actiunile in justitie, pentru ca astfel poate contribui la eradicarea fenomenului spam.

„Cei care abuzeaza in mod grosolan de e-mail risca compromiterea publica, dar si pedeapsa cu moartea economica", a declarat Kramer.