La numai 27 de ani, tinarul scriitor Sorin Stoica s-a stins din viata. O figura luminoasa si de o mare generozitate a trecut in Eternitate. Ne ramin cartile sale, ne ramine sa aducem povestirea in literatura, crezul sau minunat.

Hotnews.ro si Editura Polirom sunt alaturi de familia sa.

Desi facea parte din tinara generatie, Sorin Stoica se situa polemic fata de o buna parte dintre colegii lui de literatura, tineri si ei. Pleda pentru povestire, dar nu povestirea „abjectiei", a „uriteniei, hidoseniei lumii". Mult mai important era felul in care scria.

Iti dadea impresia ca este in stare sa comenteze savuros si instructiunile de folosire ale unui extinctor plasat pe holul spitalului in care isi poarta zilele unele dintre personajele sale: „Oamenii si‑au pierdut capacitatea, facultatea de a povesti. Povestitul e o exceptie, nu un fapt la ordinea zilei. Povestitul trebuie invatat, insusit, practicat".

Absolvent al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Bucuresti, 2000, masterat in Comunicare in cadrul FJSC si masterand Antropologie, anul II, SNSPA. Fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturala a Facultatii de Jurnalism.

A colaborat cu proza si reportaj la: Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura; semnatarul rubricii „Liberul arbitru" din Suplimentul de cultura. Volume publicate: Povestiri cu injuraturi, Paralela 45, Pitesti, 2000; Dincolo de frontiere, Paralela 45, Pitesti, 2002; O limba comuna, Polirom, Iasi, 2005; Cartea cu euri, Curtea Veche, Bucuresti, 2005.