Romania are o serioasa problema la nivelul justitiei, iar guvernul va monitoriza atent modul in care cele mai importate dosare sunt solutionate, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu dupa discutia de luni cu principalele autoritati implicate in lupta anticoruptie.

Premierul a amintit de deciziile care "lasa loc la banuieli privind corectitudinea judecatorilor" si s-a declarat nemultumit ca nu sunt rezolvate dosare care tin de marea coruptie, de mare criminalitate, in timp ce coruptia afecteaza functionarea statului. El a declarat ca Romania nu va fi "o tara cu adevarat europeana puterea legii nu va fi elementul fundamental in relatia stat-individ".

Calin Popescu Tariceanu l-a atacat dur pe presedintele CSM, Dan Lupascu, care nu a fost prezent la sedinta, spunand ca acesta nu are nici o scuza sa lipseasca: "Obiectivul aderarii Romaniei la UE este al tuturor institutiilor din tara, nu numai al Guvernului".

Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat luni ministrii implicati in lupta anticoruptie, sefii Parchetului, ai CSM si ai SRI la o analiza a modului in care au fost indeplinite obiectivele privind integrarea europeana a Romaniei si pentru a stabili actiunile prioritare in domeniul combaterii coruptiei.