Contractul pentru degajarea Vaii Oltului a fost atribuit direct de Ministerul Transporturilor firmei sibiene Concefa SA, abonata la contracte cu statul inca de pe vremea guvernarii PSD. Patronul acesteia este proaspatul PD-ist Horatiu Cercel, despre care se spune ca ar fi fost apropiat al PSD, mai ales in campania electorala.

Partener de afaceri al statului

Oficialii Ministerului Transporturilor (MTCT) sustin ca au atribuit firmei Concefa SA lucrarile de degajare a Vaii Oltului, in regim de urgenta, ca urmare a indeplinirii obligatiilor in contractele precedente.

„Firma a fost aleasa ca urmare a faptului ca am mai lucrat cu ei si am fost multumiti, iar contractul a fost atribuit direct deoarece nu era timp de licitatii", a declarat Adrian Ionescu, purtatorul de cuvant al MTCT.

La randul lui, patronul Concefa, Horatiu Cercel, spune ca si-a onorat obligatiile in cazul de fata. „Probleme au aparut cu rocile ramase pe munte si care amenintau sa cada pe calea ferata si pe sosea. (...) Armata nu a facut mare lucru", a declarat Cercel.

Abonament la lucrarile CFR

Pe vremea guvernului Nastase, Concefa SA a primit peste 500 de miliarde de lei vechi din banii publici, reprezentand contracte atribuite in baza unor licitatii deschise, printre cei mai mari clienti ai firmei lui Cercel numarandu-se CFR SA.

Articol integral in Evenimentul zilei