Australianul Andy Caldecott, cistigatorul etapei a treia a Dakarului, a murit in drumul spre Kiffa, localitatea in care n-a apucat sa ajunga anul trecut nici Fabrizio Meoni.

Dakar 2006 nu paraseste Mauritania fara a lasa in urma o victima. Australianul Andy Caldecott, al zecelea in clasamentul general si cistigator al etapei a treia a actualei editii, si-a gasit sfirsitul in desertul african, dupa o cazatura cu motocicleta la km 250 al celei mai lungi etape, Nouakchott – Kiffa (599 km).

„Sint surprins ca am cistigat etapa, pentru ca am sosit pentru Dakar in ultimul moment, fara o pregatire adevarata", spunea Caldecott exact cu o saptamina inainte de a suferi accidentul care i-a curmat viata.

Initial nu fusese inscris in aceasta cursa, insa echipa KTM Red Bull a hotarit sa conteze pe el pentru a suplini absenta spaniolului Jordi Duran, accidentat in antrenamentele de la mijlocul lunii decembrie. Tot ieri, Esteve Pujol (locul 2) a abandonat cursa din cauza accidentarilor.

Anul trecut, tot in drum spre Kiffa a murit legendarul motociclist italian Fabrizio Meoni, cistigator al Dakarului in 2001 si 2002, insa el venea de la Atar. Cum la editia din 2005 s-a mai stins un concurent, spaniolul Juan Manuel Perez, decesul lui Caldecott ridica la 47 numarul mortilor in istoria de 28 de ani a acestei curse, 23 dintre victime fiind sportivi.

Articol integral in Cotidianul