Piata RASDAQ va fi restructurata intr-o luna de zile, a declarat directorul Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache. Acesta a precizat ca dintre toate societatile tranzactionabile in prezent vor fi selectate acelea care indeplinesc cerintele pentru tranzactionarea pe piata reglementata, iar celelalte vor fi tranzactionate pe un sistem alternativ, cu reguli mai lejere.

Directorul BVB a estimat ca in final vor ramane circa 90-100 de societati care vor fi tranzactionate pe piata reglementata. In prezent, sunt 60 de societati la BVB si vor ramane 55, la care se vor adauga circa 30-40 de societati de pe RASDAQ, care vor fi tranzactionate pe piata reglementata, a explicat Farmache.

"Piata RASDAQ este in faza de restructurare pe infrastructura in aceste zile", a mai spus Stere Farmache.

Cresterea bursei va continua si in 2006, a apreciat directorul BVB, dar aceasta va fi mult limitata daca nu vor fi listate noi companii si se va mentine structura actuala de emitenti. "Piata a cucerit noi redute in fiecare an. In 2005, tranzactiile au intrat pe palierul de 8-9-10 milioane dolari/zi, iar dupa primele sesiuni de tranzactionare din 2006 suntem peste media de anul trecut.

Bursa se asaza in fiecare an pe noi paliere si are o inclinatie de crestere, care va continua. Exista potential, dar ritmul de crestere depinde foarte mult de noile companii care vor fi listate", a afirmat directorul general al BVB.