Animalul politic de Jeremy Paxman

"Politicienii exista pentru ca noi nu putem cadea de acord. Toate societatile trebuie sa decida cum sa se protejeze, cum sa se organizeze, cum sa-si imparta resursele si alternativa contraargumentarii este forta pumnului. Creatia politicului este deci o dovada de civilizatie. Ca in toate domeniile vietii, oamenii intra in aceasta profesie dintr-o varietate de motive, unele nobile, altele nu.

Cei mai multi par sa fie sincer convinsi ca pot face lumea un loc mai bun. Unii chiar au facut asta. Un numar redus merita intr-adevar sa fie numiti remarcabili. Nu cred ca toti sunt niste ticalosi." (JEREMY PAXMAN)

Bucataria lui Antonio Passarelli, de Antonio Passarelli

"Nimic nu ma enerveaza mai tare decat sa vad intr-un meniu de restaurant feluri de mancare de genul: spaghetti alla milanese sau spaghetti alla parmiggiana etc. Sunt mancaruri care nu exista!

Puteti sa va uitati in orice carte de bucate doriti... Pur si simplu, nu exista! Exista, in schimb, ragu alla bolognese, spaghetti alla pescadora..." (ANTONIO PASSARELLI )

Viseaza androizii oi electrice? de Philip K. Dick

"Opera unui filosof care a ales literatura drept cea mai protivita cale de a-si exprima ideile."

The Independent

"Cel mai amuzant si, probabil, cel mai terifiant scriitor de SF al timpului sau."

The Encyclopedia of Science Fiction

Blade runner, un film celebru-regizorul Ridley Scott a transpus cu succes pe ecran in 1982 universul atat de special imaginat de Philip K. Dick.

Va recomandam:

Misterul catedralelor de Fulcanelli

Simbolistica medievala:

- ornamente arhitecturale ale bisericilor gotice - insemnatate oculta;

- alchimia - tehnici de perfectionare individuala;

- textele alchimice - retete magice si poezie;

- lingvistica si criptologie;

- piatra filozofala si Opera.

Moarte pe credit de Louis-Ferdinand Celine

"Celine si Rabelais sunt scriitori cu adevarat remarcabili pentru ca au violat limba franceza. Au utilizat limba materna cu iscusinta, simplu si curajos, au introdus indrazneli lingvistice si neologisme, au eliberat-o din corsetul cliseelor." (Marcel Jullian, L'Opinion independante)

"Moarte pe credit e pentru mine cartea cea mai importanta a acestui secol. Pentru ca ea contine intreaga suferinta a omului. [...] Este toata mizeria vietii, toata angoasa, toata... moartea. E plina de dragoste, de mila, de furie, de strafulgerari.[...] Si apoi disperarea. Pentru ca disperarea este viata. El a stiut-o." (Frédéric Dard, Je le jure)

Dimineata magicienilor de L. Pauwels, J. Bergier

"Cartea rezuma cinci ani de cercetari in toate sectoarele cunoasterii, la granita dintre stiinta si traditie. Fizica, biologia, matematica, in cele mai avansate parti ale lor, se incruciseaza astazi cu anumite date ale esoterismului, reintalnesc anumite viziuni ale cosmosului, ale raporturilor dintre energie si materie, redand viziuni ancestrale.

In acest sens, cei preocupati de realitatile experientei launtrice merg in directia viitorului si-si strang mana viguros cu savantii de avangarda, ce pregatesc venirea unei lumi neavand nimic de-a face cu lumea de tranzitie greoaie in care mai vietuim inca pentru cateva ceasuri." (Louis Pauwels )

Castigatorii pentru luna decembrie ai unui discount suplimentar de 15% (in total 25%) pentru fiecare a o suta comanda plasata in Libraria Virtuale Nemira sunt: Dana Dorneanu, Gratiela Dobrila, Marius Parv, Ioana Maria Lungulet, Gratiela Dudu, Adrian Parcau, Vasile Mihai, Dumitru Ghimpea, Grigore Musat, Angela Nicola si Puiu Chitu.

Toti cei mentionati primesc automat acest discount la plasarea urmatoarei comenzi.