Silviu Purcarete, Andrei Serban si ucraineanul Andriy Zholdak se numara printre regizorii care vor monta in acest an, la Sibiu, spectacole de teatru ce tin de proiecte incluse in programul "Sibiu - capitala culturala europeana 2007".

Silviu Purcarete va realiza aici, in perioada octombrie - decembrie, "Faust", care se va juca la Centrala Simerom, o uzina dezafectata de la periferia orasului.

In februarie va veni regizorul Andriy Zholdak, pentru a hotari impreuna asupra spectacolului ce urmeaza sa fie montat. Discutiile vor viza "Oedipus" sau un text de Mihail Bulgakov.

Andrei Serban va veni in martie la Sibiu, urmand sa fie discutate titlurile spectacolelor si spatiile de joc. Posibile optiuni de piese sunt "Sora Beatrice" de Maeterlink, "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare si "Peer Gynt".

Un alt proiect, la care deja lucreaza regizorul Mihai Maniutiu, este "Trilogia evreiasca" si include trei spectacole ce se vor juca trei zile consecutiv: "Experimentul Iov", "Shoah" si "Ecleziastul". Proiectul se va finaliza in luna septembrie.

Pe 16 ianuarie vor incepe repetitiile la "Rinocerii" de Eugen Ionescu, in regia lui Tompa Gabor.

Totodata, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa (UTE) s-ar putea desfasura in 2007 la Sibiu si Bucuresti, daca teatrele "Radu Stanca" si Bulandra vor ajunge la o asemenea intelegere cu UTE.

Si Gala UNITER s-ar putea desfasura anul viitor la Sibiu, in timp ce multe spectacole din strainatate, invitate la "Capitala Culturala Europeana", vor poposi si la Bucuresti.