Antrenorul, care a facut istorie cu Romania, a declarat ca proiectul pe care COSR doreste sa i-l propuna pentru a ramine in Romania este sa coordoneze activitatea unei academii de gimnastica asemanatoare cu cea infiintata de Nadia Comaneci si de sotul ei.

"Am discutat doar telefonic cu conducerea COSR, iar in zilele urmatoare ne vom intilni pentru a clarifica intentiile forului olimpic in ce ne priveste. Din cite am inteles ar fi vorba de proiectul unei academii, asemanatoare cu cea a lui Bart Conner, in SUA", a declarat Belu.

Fostul antrenor-coordonator al lotului olimpic feminin al Romaniei a mai spus ca, daca se va materializa, noua structura nu va avea legatura cu activitatea centrului olimpic de pregatire de la Deva. "Aceasta academie se va adresa tinerilor din intreaga lume. Vor putea veni loturi nationale, sportivi si antrenori, la fel cum si noi am mai fost plecati de-a lungul timpului in alte tari.

Proiectul nu s-ar suprapune peste activitatea de performanta a centrului olimpic de la Deva", a precizat Belu.

El considera ca strategia de performanta in gimnastica din Romania ar apartine si pe viitor federatiei de specialitate, care impune obiectivele loturilor Romaniei. Octavian Belu a mai afirmat ca va purta discutii cu conducerea COSR pe marginea proiectului inaintea plecarii in China, de unde atit el, cit si antrenoarea Mariana Bitang, au primit oferte.

"In China vom pleca la inceputul lunii februarie. Nu am stabilit clar data plecarii in China, dar oricum, pina la plecare, vom discuta cu COSR pe marginea propunerii. O decizie insa vom lua dupa revenirea din Asia", a spus Octavian Belu.

Octavian Belu si Mariana Bitang au parasit lotul olimpic al Romaniei in urma cu patru luni si jumatate, dupa ce gimnastele au fost trimise sa se antreneze la cluburi din cauza problemelor de greutate si a parasirii cantonamentului pe timp de noapte.

Din luna noiembrie, cind au avut loc Campionatele Mondiale de la Melbourne, cei doi tehnicieni au primit mai multe oferte din strainatate de a antrena, dar inca nu au dat curs nici uneia. Conducerea COSR si-a manifestat de mai multe ori intentia in aceasta perioada de a gasi o solutie pentru ca antrenorii Belu si Bitang sa ramina in Romania.