Anul acesta la Salonul International Nord American, Mazda a prezentat modelul Kabura, un concept ce exploreaza idei noi in clasa sport coupe. Mazda KABURA este un concept din segmentul compact sport coupe, ce a fost conceput la centrul de design din Irvine, California.

Kabura este al treilea concept Mazda din ultimele 5 luni, dupa Mazda Sassou (concept desenat in centrul din Oberursel, Germania ) si Mazda Senku (desenat in centrul din Yokohama, langa Tokio), fiecare dintre aceste concepte reflectand influentele globale ale directorilor de design.

Kabura nu este numai primul model compact coupe pentru secolul 21, dar este si primul proiect condus de Franz on Holzhausen, Director Design Mazda Nord America.

Mazda Kabura este un vehicul ce combina placerea unei masini sport cu utilitatile unei masini din clasa compacta, si se adreseaza cumparatorilor ce isi iau pentru prima data o masina si carora le place foarte mult sa conduca.

Pentru a atrage segmentul de tineret, Kabura remodeleaza interiorul si transforma spatiul de 2+2 locuri intr-un arajament de 3+1 locuri, creind mai mult spatiu pentru pasageri comparativ cu un coupe traditional, si fara a-i mari greutatea sau dimensiunile. Toate scaunele se rabateaza, putand acomoda si obiecte mai mari.

Acest model este echipat cu o motorizare de 2.0l, un MZR DOHC in 16 valve, si jenti de 245/35R19 Bridgestone Potenza. Desi masina a

fost construita pe sasiul MX-5, dimensiunile lui sunt intre MX-5 si RX-8. Kabura este o masina sport exotica, ea este practica si accesibila, oferindu-ti ceea ce ti-ai dorit la un pret pe care ti-l poti permite.

"KABURA" – este un termen in japoneza luat din expresia „kabura-ya" ce inseamna prima sageata aruncata in aer, anuntand inceperea unei batalii. „Prima sageata dintr-o batalie" descrie inca o data spiritul inovativ Mazda de a concepe numai modele unice si interesante.

Desi Kabura este o masina sport exotica, ea este practica si accesibila, oferindu-ti ceea ce ti-ai dorit la un pret pe care ti-l poti permite.