Liderul conservator, Dan Voiculescu, i-a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu, prin intermediul unei scrisori deschise expediate din Londra, sa nominalizeze grupurile de interese din jurul Ministerului Economiei, la care s-a referit in ultimele declaratii publice.

"Cred, domnule presedinte, ca este o chestiune de bun-simt sa mergeti pana la capat. Sa le spuneti in mod deschis oamenilor cine sunt aceste grupuri de interese care atenteaza direct la buzunarul cetateanului.

Nu va puteti afisa la nesfarsit cu un aer superior in fata romanilor spunandu-le: ?Atentie, stiu ca sunteti furati de grupuri de interese!? fara sa nominalizati aceste grupuri!", se arata in textul amintit.

Epistola, redactata in termeni duri, il acuza pe seful statului fie ca este complice al respectivelor grupuri de interese, intrucat nu vrea sa le dezvaluie, fie ca face asemenea afirmatii ca un demagog "bantuit zi de zi de febra imaginii proprii".

Voiculescu ii explica presedintelui ca refuza sa-l lase pe tanarul sau ministru sa fie suspectat de coruptie din cauza unor exercitii de imagine caracteristice lui Basescu.

"Din pacate, atitudinea dumneavoastra de tipul ?da-i si fugi!? ma obliga sa nu-mi schimb opinia: ati fost si ramaneti un mare ipocrit.

Daca vreti sa dovediti ca ma insel, in calitatea dumneavoastra de ?cel mai informat om din stat?, comunicati opiniei publice, in mod transparent, care sunt grupurile de interese din jurul Ministerului Economiei care au ?ridicat? pretul gazelor in Romania", se mai arata in textul amintit.

Totusi, Dan Voiculescu isi exprima indoiala ca va primi un raspuns din partea sefului statului si il avertizeaza ca romanii vor ajunge sa-i cunoasca adevarata fata, "chiar daca veti avea grija sa trageti mai adanc pe ochi celebrul fes prezidential".

Articol integral in Adevarul