Dupa Sarbatori, proprietarii de pensiuni si hoteluri isi schimba strategia pentru atragerea turistilor. Ofertele de cazare apar cu reduceri „fabuloase" de 5-10 la suta, mese „din partea casei" si gratuitati pentru copii.

Proprietarii nu se plang de clienti, doar ca „oferta trebuie revigorata dupa Sarbatorile de iarna". O camera dubla la Pensiunea Muntean din Maramures se inchiriaza cu 24 de euro pe noapte, pret care include si micul dejun.

Pentru demipensiune se platesc in plus cinci euro, iar pentru pensiune completa zece euro, de persoana, pe zi. In Vatra Dornei, Vila Alex atrage turistii prin plimbari cu snowmobilul, paintball, alpinism in muntii Rarau si catarare pe gheata in Cheile Zugrenilor.

Camera dubla se inchiriaza cu 60 RON pe noapte, oferta fiind valabila pana pe 31 martie. Pensiunea Perla Brazilor este situata in inima Bucovinei, in comuna Frumosu. Are opt camere duble, trei camere triple, doua apartamente, restaurant si sala de conferinte.

Pe timp de iarna se organizeaza plimbari cu caruta trasa de cai, cu sania cu zurgalai, schi, bob si sanius. Preturile pentru o noapte de cazare sunt 60 RON camera dubla, 80 RON camera tripla si 100 RON apartamentul.

Proprietarii pensiunii Ramona din Gura Humorului atrag clientii prin programe de vizitare la manastirile si muzeele din imprejurimi. Pretul de inchiriere variaza intre 30 euro si 80 de euro pe zi, in functie de camera, pret in care este inclus si micul dejun.

Pentru un sejur de minimum trei zile sau pentru grupuri de minimum zece persoane se acorda o reducere de zece la suta. Pentru copiii de pana la patru ani nu se plateste nimic.

La pensiunea Casa Contelui din Rasnov se dau lectii de schiat, paintball, echitatie si alpinism, sau se organizeaza excursii la Castelul Bran, Cetatea Rasnov si Cheile Rasnoavei. Pretul de inchiriere variaza intre 65 RON si 90 RON de camera, pe zi, in functie de marimea si dotarile acesteia.

Pensiunea Piatra Craiului din Bran este situata la un kilometru de castel. Se pot organiza drumetii in imprejurimi, plimbari cu sania sau se pot practica diverse sporturi de sezon. Pensiunea se poate inchiria toata cu 300 RON pe noapte sau 60 RON camera dubla, 80 RON camera tripla si 120 RON apartamentul.

Cei care doresc si masa trebuie sa plateasca, in plus, 30 RON pentru demipensiune si 50 RON pentru pensiune completa, pe zi, de persoana. Pensiunea Panoramic din Bran pune la dispozitia turistilor camere duble cu bai proprii, living si bucatarie. O camera dubla costa 20 de euro pe noapte.

In week-end, vila se inchiriaza cu 125 euro pe noapte sau 200 euro doua nopti, iar in restul saptamanii cu 100 de euro pe noapte.

Articol integral in Gandul