HP a ajuns pe pozitia a 3-a in topul primelor 10 companii care au obtinut cele mai multe brevete in 2005 din partea Biroului de Brevete si Marci al Statelor Unite. Anul trecut, HP a obtinut 1797 de brevete, ceea ce i-a permis ascensiunea de la pozitia a 4-a detinuta in 2004.

"Suntem multumiti sa constatam ca eforturile depuse in cercetare de HP au fost recunoscute printr-un numar important de brevete", spune Shane Robison, vicepresedinte executiv si director pentru strategie si tehnologie la HP.

"In viitor, ne vom concentra atentia pe acele brevete care deservesc cel mai bine interesele de afaceri ale HP si aduc cea mai multa valoare clientilor nostri".

HP va continua, de asemenea, sa-si foloseasca portofoliul de brevete printr-o strategie de licentiere IP, anuntata pentru prima oara in 2003.

De atunci, HP si-a marit de patru ori valoarea portofoliului de brevete obtinut de companie, permitand si altora sa beneficieze de avantajul inovatiilor HP prin programe de licentiere si alte programe asociate.

HP dispune de aproximativ 15.000 de brevete in Statele Unite si 30.000 in intreaga lume.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 octombrie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 86,7 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com