RCS-RDS si-a intrerupt serviciile de Internet intre 12:30-16:30, vineri, 13 ian., in Baia-Mare. Motivul invocat de filiala locala: "o problema tehnica in retea, o avarie intre Baia-Mare si Satu-Mare; s-a rupt un cablu de fibra". Cu toate acestea, liniile telefonice in Baia-Mare functioneaza, iar filiala din Satu-Mare nu stie nimic despre o astfel de avarie.

Din punct de vedere tehnic, "o avarie ar afecta si serviciile de telefonie ale RCS-RDS in zona, nu doar Internetul. Varianta cu ruperea cablului nu sta in picioare daca telefoanele functioneaza, iar netul nu" - explica un inginer de sistem local, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Jurnalistul Romeo Rosiianu nu exclude ca respectiva avarie sa fie una inchipuita, care sa aiba legatura cu articol aparut in aceeasi zi in Presa regionala din HotNews.

Articolul anunta demararea cercetarii penale impotriva primarului Cristian Anghel (PNL), pornind de o sesizare a jurnalistului Rosiianu. In urma cu un an, ziaristul a fost dat afara de la televiziunea locala prin cablu Canal 7+, televiziunea care are pentru acord de parteneriat pentru transmisie cu RCS-RDS.

In ciuda apelurilor, purtatorul de cuvant al companiei RCS-RDS, Ionut Tarcea, nu a fost de gasit in companie, iar angajatii au refuzat sa ne furnizeze atat un numar de telefon mobil, cat si o adresa de email de contact.

Presa regionala: La Baia Mare, primarul liberal Cristian Anghel este cercetat penal pentru abuz in serviciu