Starea de sanatate a premierului israelian Ariel Sharon, aflat la terapie intensiva dupa atacul cerebral suferit la 4 ianuarie, nu este doar „ingrijoratoare", ci de-a dreptul "inspaimantatoare", a anuntat, ieri, postul public de radio israelian, citand surse medicale.

„Situatia este ingrijoratoare, foarte ingrijoratoare, chiar inspaimantatoare", a subliniat postul de radio, explicand ca „pe masura ce Sharon, 77 de ani, nu mai primeste anestezice, ora adevarului se apropie".

Totusi, israelienii mai asteapta "miracolul" in cazul premierului. In schimb, viata politica israeliana nu mai poate astepta, mai ales ca se apropie alegerile parlamentare, primele fara Sharon.

Deschiderea campaniei electorale a fost marcata prin demisia ministrilor Likud din guvernul condus de Ehud Olmert. Israel Katz (Agricultura), Danny Naveh (Sanatate), Limor Livnat (Educatie) si-au prezentat demisiile la ordinul si in urma amenintarilor sefului partidului, Benjamin Netanyahu, si dupa o perioada de ezitare. Sylvan Shalom (Externe) urma sa demisioneze ieri.

Demonstratia de forta a avut loc in ziua in care 3.000 de membri ai comitetului central al Likud stabileau, prin vot, componenta listei candidatilor marelui partid de dreapta pentru legislativele de la 28 martie.

Premierul in exercitiu Ehud Olmert va anunta saptamana viitoare inlocuitorii ministrilor Likud, dar, cel mai probabil, portofoliul externelor va fi preluat de actualul ministru al Justitiei, Tzipi Livni. Astfel, Livni va fi prima femeie din Israel care ocupa acest post, dupa Golda Meir.

Citeste articolul complet in Gandul