Dupa modelul ucrainean, opozitia parlamentara de la Chisinau a cerut demisia guvernului condus de premierul Vasile Tarlev, considerandu-l incapabil sa faca fata crizei energetice cu care Republica Moldova se confrunta de la 1 ianuarie, cand concernul rus Gazprom a intrerupt livrarea de gaze rusesti.

Criza gazelor denota iresponsabilitatea guvernarii comuniste fata de interesele populatiei si fata de securitatea si suveranitatea Republicii Moldova - apreciaza Alianta "Moldova Noastra", principala formatiune parlamentara de opozitie.

Alianta cere demisia guvernarii comuniste, pe care o considera incapabila, iresponsabila si corupta, si pe care o acuza ca "foloseste puterea pentru rezolvarea intereselor personale si de grup", afacerea cu gaze naturale fiind o parte componenta a acestor interese.

Si Partidul Liberal, formatiune politica extraparlamentara, a difuzat o declaratie in care se arata ca Republica Moldova este santajata de Federatia Rusa, tara care se razbuna pentru optiunea proeuropeana a Republicii Moldova.

Partidul Liberal cere tragerea la raspundere a fostilor demnitari de stat care au cedat Rusiei pachetul de control al intreprinderii stategice "Moldova Gaz".

Moldovenii, si in frig, si cu banii luati

In plin razboi al gazelor, parlamentarii si presedintele au plecat in vacanta, iar populatia a fost nevoita sa faca sarbatorile in frig. Bruma de gaze care mai circula prin conductele moldovenesti vine din Ucraina

Citeste articolul complet in Adevarul