J.K. Rowling, celebra autoare a seriei „Harry Potter", va veni, pentru doua zile, la Bucuresti. Ea va ajuta la stringerea de fonduri destinate copiilor orfani din Europa.

Scriitoarea britanica Joanne Kathleen Rowling, autoarea celebrei serii de carti „Harry Potter", se va afla pe 25 ianuarie la Bucuresti pentru a participa la actiunea cu scop caritabil „Romania pentru copiii Europei", organizata de ONG-ul romanesc „Grupul la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei".

Anuntul a fost facut de Emma Nicholson, membru fondator al acestui ONG, care a mai spus ca scriitoarea J.K. Rowling este, de saptamina trecuta, membra a „Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei".

„Dinainte de Craciun, organizatia noastra a decis sa faca o schimbare, sa-si largeasca orizonturile spre toti copiii Europei. De aceea, am decis sa o aducem alaturi de noi pe J.K. Rowling, care este un ambasador al copiilor din intreaga lume", a spus Emma Nicholson, copresedinte al ONG-ului romanesc, alaturi de premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Harry Potter" cu autograf

Celebra scriitoare va oferi spre licitare 10 exemplare din cartile cu Harry Potter, carti care vor avea si autograful sau, in cadrul evenimentului de stringere de fonduri pentru copiii Europei, organizat pe 25 si 26 ianuarie in Sala Unirii a Palatului Parlamentului.

Pentru cele 10 exemplare scoase la licitatie, pretul va fi unul specific actiunilor caritabile, asemenea celui platit de invitati pentru participare. Un loc la o masa cu zece locuri a costat 1.000 de dolari.

Printre cei care au platit acest pret se numara personalitati ca Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, potrivit unuia dintre organizatorii evenimentului, Ion Tiriac.