Din luna februarie, pretul gigacaloriei va creste cu 19,9%, dupa cum spune primarul Capitalei, Adriean Videanu. In aceste conditii, autoritatile nu mai sint sigure ca vor putea acoperi subventia data de la bugetul municipalitatii.

Potrivit lui Adriean Videanu, primarul general al Bucurestiului, pretul gigacaloriei livrate de Termoelectrica se va scumpi cu 19,9% . „Conform calculelor facute de specialistii Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) s-a ajuns la procentul de majorare de 19,9. Fata de 56% propus initial de Termoelectrica, acesta este multumitor", spune Adriean Videanu.

Decizia finala cu privire la procentul cu care se va majora caldura va fi luata luni, potrivit lui Nicolae Opris, , presedintele ANRE. „Nu este sigur inca daca acesta va fi procentul sau altul. In comitetul ANRE-ului de luni se va stabili", sustine Nicolae Opris.

„Avem in evaluare intregul buget al municipalitatii si, in functie de resurse, vom incerca si ca bucuresteanul sa nu simta aceasta scumpire", spune Adriean Videanu.

Citeste articolul complet in Cotidianul