CIA a lansat, vineri, un atac cu racheta asupra unui sat pakistanez de la granita cu Afganistanul, vizandu-l pe numarul doi din reteaua terorista al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. Cel putin 17 oameni au fost ucisi, transmite BBC News.

Un oficial guvernamental de la Islamabad a declarat pentru Reuters ca Al-Zawahri nu s-a aflat in zona bombardata in timpul atatcului. Membri ai fortelor pakistaneze de securitate verifica inca daca al-Zawahiri se afla printre victime.

Mass-media americana informeaza ca acesta a fost un raid al CIA. Purtatorul de cuvant al Armatei americane a declarat ca nu stie nimic despre operatiuni in regiunea Bajaur.

Mii de persoane au protestat in Pakistan impotriva atacului cu rachete care a avut loc asupra satului Damadola.

Considerat numarul doi in cadrul retelei teroriste Al-Qaida, Aymane Zawahiri, chirurg egiptean, este si medicul personal al lui Osama Bin Laden.

El este considerat responsabil de asasinarea presedintelui egiptean Anouar al-Sadat in 1981 si de masacrarea turistilor straini la Luxor in 1997. A fost condamnat la moarte in Egipt.

Zawahiri a reusit sa le scape americanilor dupa schimbarea regimului taliban de la Kabul in 2001, in pofida unei recompense de 25 de milioane de dolari oferita in schimbul capturarii lui.