Aflat in faza de "germinatie" timp de citiva ani, scandalul proprietatilor imobiliare ale lui Adrian Nastase a izbucnit saptamina trecuta cu o vehementa greu de anticipat. Plecind de la o mostenire fabuloasa primita de familia liderului PSD de la o matusa, presa a dezgropat o serie de afaceri dubioase ale fostului premier si anturajului sau.

Toate aceste afaceri au un numitor comun: au ca obiect terenuri sau case. Apetenta lui Adrian Nastase pentru proprietati imobiliare a dus la izbucnirea acestui scandal imens, care a antrenat si partidul din care face acesta.

Dupa ce presa a dezvaluit metodele prin care Nastase a achizitionat sau mostenit o serie de proprietati, in PSD s-au ridicat tot mai multe voci care cer demisia ex-premierului.

Chiar si Mircea Geoana, presedintele PSD, i-a cerut colegului sau sa-si clarifice cit mai grabnic situatia. Nastase a anuntat insa a nu va ceda presiunilor, cu toate ca a intrat deja in atentia DNA. Pentru liderul pesedist se anunta insa inca o saptamina in care va fi in bataia tunurilor presei.