Inca o saptamana de cresteri la bursa, actiunile cu lichiditate buna au atras din nou cumparatorii, si in a doua saptamana a acestui an. Segmentul petrolier si cel bancar s-au dovedit atractive in toate cele cinci sedinte, in timp ce pe piata titlurilor SIF au intervenit vanzatorii, in a doua parte a saptamanii.

De la inceputul anului piata bursiera din Romania a depasit in performanta bursele din regiunea est-europeana, in ceea ce priveste evolutia indicilor principali. In ultimii ani luna ianuarie s-a impus ca o luna de cresteri la bursa, dovada (sau motivatie pentru) evolutiile din primele doua saptamani.

Daca in primele zile se cumparau mai mult actiuni lichide, ulterior investitorii si-au indreptat atentia si spre actiuni cu lichiditate redusa, care au inceput sa creasca in mod semnificativ.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de circa 225,24 milioane RON (74,8 milioane USD sau 62 milioane EUR), iar capitalizarea pietei a crescut cu 8,1%, apropiindu-se de 65 miliarde RON (21,5 miliarde USD sau 17,9 miliarde EUR) la inchiderea sedintei de vineri.