Mitrea va cere luni autosuspendarea lui Nastase. Totusi, avertizeaza Cotidianul, inainte sa se repeada la Nastase, greii din PSD se vad nevoiti sa se gindeasca de doua ori la propriile matusi. Nastase ameninta la randu-i cu dosare: "Si eu stiu diverse lucruri", citeaza Romania Libera. Cel care a depus 400.000 USD in contul "Doamnei Dana", acuzat ca a cerut o mita de 2,5 milioane USD pentru Adrian Nastase, scrie Adevarul. Nastase l-a luat consilier pe groparul dosarului "Matusa Tamara", scrie Averea. Matusa Tamara a devenit ruda cu matusile Bechtel, EADS, Hayssam, Phare-Puwak, titreaza Gandul.

Contul Danei, complice cu Spalarea Banilor

preluare Cotidianul

Dan Pascariu, presedintele bancii unde si-a depus Dana Nastase cei 400.000 de euro primiti de la Alexandru Bitner in schimbul „bijuteriilor matusii", spune ca Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor nu i-a cerut niciodata detalii suplimentare despre aceasta tranzactie, spre a vedea in ce masura este sau nu suspecta.

Cind a depus banii, Dana Nastase a fost primita cu toate onorurile in banca, asa cum este tratat orice client care depune mai mult de 75.000 de euro. Exista insa si altfel de complicitati prin care s-a cladit micul imperiu Adrian Nastase: anumite femei din anturajul Danei au jucat un rol de intermediar menit sa ascunda adevaratii beneficiari.

Mitrea cere azi autosuspendarea lui Nastase

Intr-un elan de curaj fara precedent in istoria disciplinata a PSD, Miron Mitrea ii cere azi lui Adrian Nastase autosuspendarea din functia de presedinte executiv al partidului. „Nu-i cere nimeni sa se sinucida", afirma si Ilie Sirbu. In corul celor care-i cer capul lui Nastase s-a alaturat ieri si baronul de Vrancea Marian Oprisan.

Aseara tirziu, Geoana si apropiatii lui incercau sa-l convinga pe Adrian Nastase sa faca un pas inapoi pentru binele partidului.

Cine se stie fara matusi sa ridice primul piatra

Nemultumirile mocnite din PSD privind scandalul urias in centrul caruia se afla Adrian Nastase au sanse mici sa produca efecte daca cineva aflat la virful partidului nu si le asuma si nu se transforma in vectorul lor.

Am identificat sapte persoane din ierarhia PSD, care ar putea sa faca acest lucru, fie pentru ca au pozitii oficiale in partid, fie ca detin controlul asupra unui numar semnificativ de filiale judetene.

Dar poate vreunul dintre ei sa-si asume sarcina de a-l infrunta fatis pe Adrian Nastase? E vreunul dintre ei fara de pacat, astfel incit sa ridice primul piatra? Dan Ioan Popescu, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu si Ion Iliescu sunt luati la "puricat" de redactorii Cotidianului.

(Articole integrale in Cotidianul)

Cu pistoalele pe masa

Nastase ameninta cu dosare: "Si eu stiu diverse lucruri"

preluare Romania Libera

Sedinta de astazi a Biroului Permanent al PSD ar fi de mare interes pentru pentru Departamentul National Anticoruptie. Dupa un weekend furtunos, in care s-au incins liniile telefonice intre sefii PSD, dinspre tabara Geoana-Rus inspre Nastase si invers, cu amenintari nevoalate, este de asteptat ca reuniunea BPN sa se desfasoare cu dosarele pe masa.

De altfel, cautand sa-si salveze functia si, totodata, pielea, Nastase a spus ieri cat se poate de clar: "Pot si eu sa ies mult mai dur si sa spun diverse lucruri!". In aceste conditii, ramane de vazut daca va mai avea cineva curajul sa ceara suspendarea lui Adrian Nastase din partid.

(Articol integral in Romania Libera)

Nastase l-a luat consilier pe groparul dosarului "Matusa Tamara"

preluare Averea

Ion Melinescu, fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), a fost unul dintre primii inalti functionari care au intrat in posesia sesizarii alimentarii contului "matusii Tamara-Dana Nastase" cu 400.000 dolari.

Sesizarea a fost facuta in 1999 de catre Bank Austria Creditstalt, cand Sorin Tesu a alimentat contul Danei Nastase cu cele 400.000 dolari.

Potrivit legii, Ion Melinescu trebuia sa trimita acest dosar la Parchetul General, pentru a se face investigatii cu privire la provenienta sumei in valuta, dusa cu sacosa la banca. Melinescu nu a trimis dosarul la Parchet. L-a ingropat in sertare, fara a se face verificari serioase cu privire la provenienta banilor.

In vara anului 2004, in plin scandal al dosirii dosarelor de spalari de bani de ordinul sutelor de milioane de dolari, premierul l-a transferat pe Melinescu la cancelaria sa, pe post de consilier, scapandu-l astfel de ancheta penala.

(Articol integral in Averea)

Cel care a depus 400.000 USD in contul "Doamnei Dana",

Sorin Tesu, acuzat ca a cerut o mita de 2,5 milioane USD pentru Adrian Nastase

preluare Adevarul

Sorin Tesu, personajul care a depus in contul Danei Nastase suma de 400.000 de dolari in 1999, a jucat un rol important si in alte afaceri legate de familia actualului presedinte executiv al PSD. Este vorba, in primul rand, de celebrul scandal al duty-free-urilor din Aeroportul Otopeni.

Compania americana EDF l-a acuzat pe Tesu, la vremea aceea seful de Cabinet al premierului, ca ar fi cerut in numele lui Adrian Nastase o mita de 2, 5 milioane USD pentru ca firma sa administreze in continuare magazinele duty-free din principalul aeroport al tarii.

(Articol integral in Adevarul)

Matusa Tamara a devenit ruda cu matusile Bechtel, EADS, Hayssam, Phare-Puwak

preluare Gandul

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a ajuns subiect de bascalie pentru grupurile de tineri ale PNL si PPCD, dupa ce si-a facut publica mostenirea de la „matusa".

La sfarsitul saptamanii, studentii liberali au anuntat ca sunt decisi sa adune „mana de la mana" o mostenire de doi bani pentru Nastase.

Presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, Liviu Jicman, a declarat ca face apel la studentii liberali sa adune o mostenire in valoare de doi bani (0,02 RON), care sa fie transferata in contul matusii indicate de Adrian Nastase, sub conditia retragerii acestuia de pe scena politica.

"Consideram ca vremea lui Adrian Nastase in politica a apus demult si ca domnul Nastase ar trebui sa se concentreze doar asupra ocupatiei de baza - aceea de baron. Astfel, politica romaneasca va face un pas inainte spre indepartarea de grupurile de interese oculte", se arata intr-un comunicat al organizatiei, citat de Mediafax.

(Articol integral in Gandul)

Comenteaza pe forum