La Salonul Auto de la Detroit, Aston Martin si-a ales locul gresit pentru a aduce o masina exotica. Ford Motor a dezvaluit presei un superb sedan cu numele Rapide. Prototipul are menirea de a ridica nivelul de cultura in ceea ce priveste inalta tehnologie. La standul Aston Martin am auzit pe cineva vorbind despre Aston Martin Rapid-ee.

Din punct de vedere al semnificatiei pentru industria auto si al volumului de modele introduse Salonul de la Detroit reprezinta cel mai popular auto show din lume, exceptand expozitia auto de la Frankfurt. La Detroit au aparut si cateva lucruri mai mult sau mai putin nostime. De exemplu, General Motors si-a inchis standul mai multe ore in a treia zi a presei.

Initial s-a declarat o inchidere de 60 minute pentru a acomoda echipa General Motors. Frabricantul american a iesit la rampa cu doar doua modele care, probabil, nu vor iesi spre vanzare. In continuare va prezentam zece modele care au stralucit in luminare flectoarelor la acest salon.

1) Acura RDX

Desi este doar un prototip, modelul RDX SUV va intra in productie. Modelul care va iesi la vanzare in vara seamana foarte mult cu prototipul presentat la Salonul Auto. Masina are un motor turbo in patru cilindri de 2.3 l .Jantele de 19" sunt extrem de sexoase. Acura RDX ar putea intrece BMW X3 daca ar avea motorul in sase cilindri.

2) Aston Martin Rapide

Impresionantul sedan imparte aceiasi structura tehnica cu a modelului DB9 si Vantage si aproape aceiasi versiune de motorizare V-12 cu a DB-9. Directorul companiei Aston Matrin a construit Vantage-ul pentru a inrece Porsche 911 iar menirea Rapide este de a intrece Panamera.

3) Audi Roadjet

Prototipul Audi Roadjet crossover prezinta linii noi de design care ar putea aparea la modelul Q5 SUV. Primul SUV al companiei, modelul Q7 va iesi spre vanzare in luna iunie. Compania nu a comfirmat prezenta Q5 pe piata.

4) Cadillac Escalade

La Salonul Auto de la Detroit General Motors debuteaa cu o noua generatie de SUV-uri printre care si Escalade. General Motors isi pune speranta in SUV-uri pentru a creste vanzarile. Noul Escalade revizuit este extrem de atractiv. De asemenea motorizarea este impresionanta: motor V-8 cu 403 CP.

5) Chevrolet Camaro

General Motors si Chrysler si-ar dori sa aiba coupe-uri puternice pentru a se lua la intrecere Cu Mustang-ul de la Ford. Ambele prototipuri Chevrolet Camaro si Chrysler Challenger ar putea „sa-l fugareasca „pe Ford Mustang insa ramane de vazut daca ele vor deveni realitate.

6) Chrysler Imperial

Conform furnizorilor care sunt in stransa legatura cu fabricantul de automobile, Chrysler doreste sa construiasca sedanul Imperial si coupe-ul Dodge Challenger. Chrysler Imperial are un design mult mai impunator ceea ce il face sa semene putin cu Rolls-Royce Phantom.

7) Dodge Challenger

Modelul Camaro este un pic mai original si mai putin stralucitor ca prototipul Challenger . Consideram ca noul Challenger arata mult mai agresiv decat Mustang-ul, pana si proportiile sunt mai mari. Cea mai mare problema a modelului Challenger este ca Dodge il va introduce prea devreme. Acesta nu va iesi pe piata trei ani de acum incolo.

8) Ford F-250 Super Chief

Extravagantul prototip pickup are un spatiu imens in spate, un spatiu comparabil cu al Maybach-ului. In spate vei putea gasi boluri pentru alune ,pahare din plastic chiar si o scrumiera.

9) Ford Reflex

Ford intentioneaza sa construiasca o masina mica pentru a intra in competitie cu Honda Fit. Acesta este cel de-al patrulea prototip introdus de Ford. Modelul este mult prea frumos pentru a deveni un model pe piata.

10) Geely CK

Credeti ca fabricantii chinezi ii vor intrece pe cei americani? Nu panicati. Geely Ck nu face furori.In China au fost vandute 5 000 de modele poate si pentru faptul ca aspectele de design ne lasa imresia ca suntem in 1982. Acest model are nulte parti care par nefinisate. Insa si Honda nu a fost mai breaza la inceput.

Mai multe amanunte in StiriAuto.ro