Presedintele PSD, Mircea Geoana a salutat gestul lui Adrian Nastase de a se autosuspenda din functia de presedinte executiv al PSD si considera ca decizia permite partidului sa-si corecteze deficitul sever de imagine, tot mai mare in ultimele saptamani.

Acesta a apreciat „gestul de curaj" al lui Adrian Nastase si declarat, intr-o conferinta de presa, ca acesta facut un lucru intelept atat pentru el cat si pentru partid.

Geoana a adaugat ca este o problema personala a lui Adrian Nastase pe care partidul spera sa si-o rezolve cat mai curand si a anuntat ca este ultimul comentariu public al partidului pe aceasta tema, pana vor aparea noi elemente. Geoana a insistat ca subiectul sa fie tratat ca problema personala a lui Adrian Nastase.

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca pozitia partidului nu are legatura cu dimensiunea legala a cazului Adrian Nastase.

Mircea Geoana a cerut justitiei intransigenta in legatura cu declaratiile de avere ale tuturor politicienilor, nu numai a celor din PSD.

Presedintele PSD, a facut apel si la presa ca sa aiba aceeasi intransigenta pentru subiectul averilor liderilor politici si a dat exemplul declaratiei de avere a premierului Calin Popescu Tariceanu.

El a amintit de solidaritatea de care au dat dovada membrii PSD in aceasta chestiune: „Sunt mandru de colegii din conducerea partidului".