Banca de origine elena Piraeus Bank continua dezvoltarea agresiva pe segmentul de retail banking, prin deschiderea a doua noi sucursale in Bucuresti, localizate in zona Aviatiei si zona Giurgiului.

Piraeus Bank Romania face parte din grupul financiar Piraeus Group, care reprezinta unul dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din Grecia.

In Romania, Piraeus Bank a cunoscut o expansiune impresionanta, intr-un interval de timp relativ scurt, initial pe segmentul corporate banking, in ultimii doi ani desfasurand un plan intens de investitii si pentru dezvoltarea segmentului de retail banking.

Ca locatii ale sucursalelor, se remarca in general preferinta bancii pentru zonele centrale si semi-centrale, care prezinta un potential ridicat de clienti.

In Romania, pana la sfarsitul anului, banca va opera o retea de 30 de sucursale. Oficialii bancii declara ca procesul de extindere nu se va opri aici, continuand si in anii urmatori dezvoltarea retelei.

Conform acelorasi surse, principalele obiective strategice ale Piraeus Bank Group in viitorul apropiat sunt: cresterea cotei de piata in Grecia si in Balcani, imbunatatirea calitatii serviciilor si satisfactiei clientilor, crearea de produse inovative, intarirea pozitiei grupului pe piata de retail banking si finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, consolidarea grupului in sectoarele de

management proprietatilor si asigurarilor bancare si, in cele din urma, intarirea profitabilitatii in vederea unei cresteri constante ale valorii actionarilor.