Gigi Becali si-a anuntat intentia de a-l transfera pe fotbalistul lui Serif Tiraspol, in aceasta iarna, si a facut o oferta de 1.500.000 de euro. Clubul din Moldova cere insa dublu, dar ar putea scadea pretul cu aproape jumatate de milion. Poli Timisoara este si ea interesata de serviciile jucatorului si asteapta un raspuns de la Serif.

Un transfer-bomba al Stelei a esuat. Alexa a refuzat oferta gruparii ros-albastre si este aproape de a semna cu echipa lui de suflet, Dinamo. Daca in cazul fotbalistului de la Beijing Guan, Gigi Becali a vrut sa incheie afacerea cit mai departe de ochii presei, acum lucrurile s-au schimbat. Finantatorul Stelei a anuntat, ieri, ceea ce pregateste: il vrea pe Razvan Cocis.

"Sa vedem ce se va intimpla, daca nu ramine in Rusia, ar putea veni la Steaua. Am facut o oferta de 1,5 milioane de euro pentru el. N-am vorbit personal cu jucatorul, am luat legatura cu cei de acolo printr-un intermediar", a spus latifundiarul din Pipera.

Gigi a mai anuntat ca este pregatit sa liciteze si mai mult pentru a-si asigura serviciile fotbalistului. Prima formatie din Romania care a intrat pe fir a fost Poli Timisoara. "Razvan Cocis are un pret unic, de trei milioane de euro. Noi nu putem oferi aceasta suma, deoarece este mult prea mare.

Am facut, insa, o oferta si asteptam sa ni se dea un raspuns", a declarat presedintele formatiei banatene, Ion Craciunescu.

Fotbalistul isi doreste, de ceva timp incoace, sa paraseasca campionatul Moldovei si ii suride ideea de a reveni in tara: "Ma surprinde in mod placut interesul Stelei. Mi-ar placea sa joc in Divizia A".

Cei de la Serif Tiraspol cer intr-adevar foarte multi bani pentru mijlocas, dar surse sigure au dezvaluit ca ar fi de acord sa-l lase sa plece la o echipa in Romania si in schimbul a 2,7 milioane de euro.

In cazul in care transferurile lui Radoi si Iacob s-ar realiza, Gigi Becali ar avea de unde sa scoata acesti bani. Impresarul lui Cocis, Tiberiu Petris, spune ca nu a fost contactat de oficialii din Ghencea: "Cred ca domnul Becali a incercat o usoara tatonare. Eu am aflat din partea presei de interesul Stelei pentru Razvan.

Deocamdata, tot ce pot spune este ca el se afla in Rusia, la Turneul Campioanelor din Comunitatea Statelor Independente. S-ar putea ca o formatie din spatiul sovietic sa-l vada si sa faca o oferta pentru el".

Dorit si de straini

Shalke 04 a fost foarte aproape de a-l inregimenta pe Cocis in aceasta iarna, oferta nemtilor fiind de doua milioane de euro. Oficialii lui Serif Tiraspol nu au acceptat aceasta suma, hotarind sa mai astepte si alte oferte mai consistente. De asemenea, Spartak Moscova si Dinamo Moscova au fost interesate de fotbalist, dar au gasit, in final, solutii mai ieftine pentru postul de mijlocas ofenisv.

Istoria se repeta?

Steaua l-a mai dorit pe Razvan Cocis si pe vremea cind acesta evolua pentru "U" Cluj, insa transferul lui nu s-a putut realiza, fotbalistul alegind, in cele din urma, sa plece la Serif Tiraspol. Victor Piturca a fost cel care a vrut ca Razvan sa ajunga in Ghencea, actualul selectioner fiind si cel care l-a promovat in nationala mare.

Afaceri la cazinou

Contractul dintre Steaua si noul sponsor RAFO, care se va semna astazi, este urmarea prieteniei strinse dintre Gigi Becali si patronul cazinoului de la "Marriott". "El ii cunostea pe patronii firmei care va plati pentru ca noi sa jucam cu RAFO pe tricouri. Este o firma cu sediul in Cipru, care rafineaza petrolul de la RAFO.

In acest fel a fost facuta legatura dintre Steaua si respectiva firma. Au acceptat de la inceput pretul cerut de mine", a spus Becali, care va primi un milion de dolari pe an.