La Melbourne a debutat cel dintai turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, in ziua inaugurala intrand pe teren si doi dintre cei trei tenismeni romani calificati pe tabloul principal, Andrei Pavel si Razvan Sabau.

Primul l-a intalnit pe spaniolul Carlos Moya, jucator aflat pe pozitia a 32-a pe lista capilor de serie, in timp ce al doilea l-a infruntat pe argentinianul Gaston Gaudio, favoritul numarul 8.

Inaintea meciului Pavel - Moya, calculele il indicau drept favorit pe iberic, nu doar prin prisma locurilor pe care cei doi le ocupa in ierarhia ATP, romanul fiind al 82-lea, in timp ce spaniolul se situeaza cu 47 de pozitii mai sus, ci si datorita faptului ca in cele doua intalniri directe disputate pana acum victoria a revenit, de fiecare data,

spaniolului, in 1996, la Bucuresti, si in 2004, la Roma. De data aceasta, tenismenul nostru a reusit sa puna capat seriei negre din inceputul acestui sezon, in care nu a obtinut nici o victorie la simplu, izbutind sa se impuna in cinci seturi, cu 6-4, 7-6, 4-6, 3-6, 6-4, dupa exact trei ore si 44 de minute de joc.

Daca Moya a servit opt asi, iar Pavel nici unul, romanul a fost, in schimb, superior la primul serviciu (68 la suta, fata de 55 la suta) si la greseli nefortate (55, in comparatie cu 66). In urma acestui succes, primul in proba de simplu in acest an, romanul si-a asigurat 7 puncte ATP si un cec de 28.000 de dolari.

In turul secund, el il va infrunta pe francezul Fabrice Santoro, care a dispus in patru seturi, 3-6, 6-0, 6-2, 6-3, de americanul Vincent Spadea.

Din pacate, Razvan Sabau a fost obligat sa abandoneze in intalnirea cu Gaudio din cauza unei accidentari la brat, la scorul de 6-2, 5-0 in favoarea sud-americanului, trebuind sa se multumeasca doar cu un punct ATP si 18.000 de dolari.

Astazi intra in competitie si Victor Hanescu, adversarul sau din primul tur fiind argentinianul Guillermo Coria, numarul noua mondial.

Articol integral in Adevarul