Romanii ar putea plati taxe si impozite mai mari abia din toamna acestui an. Termenul de intrare in vigoare a noul Cod Fiscal a fost amanat cu inca trei luni, din iulie, in octombrie 2006.

In conditiile in care proiectul de modificare a Codului Fiscal nu a primit inca aprobarea Guvernului, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, avanseaza un nou termen pentru intrarea in vigoare a noilor impozite – 1 octombrie.

„Exista o propunere de Cod Fiscal care va fi inaintata Parlamentului in asa fel incat ea sa fie aprobata cu 6 luni inainte de intrarea in functiune sau mai mult.

Deci se poate sa fie 1 octombrie", a declarat ministrul Vladescu, la o emisiune TV, sperand totusi ca noile taxe vor intra in vigoare din acest an. Surse autorizate spun ca, in sedinta din aceasta saptamana, Guvernul va lectura, din nou, proiectul propus de Ministerul Finantelor.

„Daca Guvernul va aproba noul Cod Fiscal pana la finele lunii in curs, oricat de mult s-ar grabi parlamentarii – ceea ce este greu de crezut – e nevoie de acele 6 luni pentru a intra in functiune. Astfel ca, 1 octombrie este mai sigur decat 1 iulie", sunt de parere aceleasi surse guvernamentale.

Reprezentantii sectorului privat si ai investitorilor straini sunt bulversati.

Pe cei mai multi dintre investitorii straini in Romania nu-i mai mira amanarea intrarii in vigoare a modificarilor la Codul Fiscal, ci dimpotriva, confirma impresia de neseriozitate cu care Ministerul de Finante abordeaza legile fiscalitatii, sustin surse din cadrul investitorilor straini.

Articol integral in Gandul