Atosuspendarea presedintelui executiv al PSD, Adrian Nastase, nu a fost de bunavoie, a afirmat Cristian Parvulescu, presedintele Pro-Democratia, in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix. Analistul sustine ca acesta a optat pentru aceasta formula la presiunile venite din interiorul partidului.

Cristian Parvulescu apreciaza ca aceasta era "cea mai simpla si cea mai convenabila" solutie atat pentru Adrian Nastase, cat si pentru PSD, pentru nu implica si structurile partidului. El sustine ca "am asistat la o executie politica", iar castigatorul este Miron Mitrea.

"N-a fost foarte clar daca a existat un consens in ceea ce priveste solutia, se pare ca nu, dar pana la urma a fost considerata ca oportuna. Este un semnal ca a castigat pentru moment Miron Mitrea, iar sacrificiul acesta a fost mai convenabil decat ca efectul de domino sa-i antreneze si pe ceilalti. Sansele de a reveni dupa un asemenea scandal sunt reduse.

In interiorul partidului, da, dar in politica mare, mai greu", a spus Cristian Parvulescu.

Intrebat daca inlaturarea lui Adrian Nastase este un semnal de reformare a PSD, Parvulescu a spus ca am asistat la un joc politic pentru inlaturarea unui contracandidat periculos, "care parea sa se instaleze binisor in fruntea partidului", iar acum "PSD vrea sa limiteze dezastrul la situatia actuala" cu numai doua victime.

"Nu cred ca PSD este dispus sa faca aceasta curatenie fara presiuni din exterior. E mult mai simplu ca lucrurile sa ramana in situatia actuala cu doar doua victime. E greu de spus daca lucrurile se vor opri aici, dar daca nu se vor opri aici, PSD va fi grav afectat si Opozitia in Romania va avea de suferit", a declarat Cristian Parvulescu.

PSD devine ridicol daca il sustine pe Adrian Nastase la conducerea Camerei Deputatilor

Ziaristul Bogdan Lefter sustine ca PSD va fi ridicol daca isi mentine sprijinul pentru Adrian Nastase la conducerea Camerei Deputatilor, dupa ce acesta s-a autosuspendat. In emisiunea Romania la Raport, el a spus ca pentru Alianta D.A. este "momentul favorabil sa declanseze atacul decisiv".

"Dupa ce Alianta va cere oficial retragerea lui Nastase din fruntea Camerei, din pozitia a treia in stat, conform Constitutiei, dupa presedinte si presedintele Senatului, va fi ridicol pentru PSD sa zica: nu, noi il sustinem pe Nastase.

Este o situatie foarte dificila pentru PSD si in plan si in plan parlamentar si s-ar putea ca acesta sa fie momentul favorabil pentru Alianta PNL-PD pentru a declansa un atac decisiv pe tema presedintiei celor doua camere", a sus Bogdan Lefter.

El exclude posibilitatea inlocuirii lui Adrian Nastase de la conducerea Camerei Deputatilor cu un alt lider PSD, "pentru ca n-ar obtine majoritatea". Bogdan Lefter este sigur ca PSD n-ar mai putea conta pe voturile Partidului Conservator si nici pe gruparea BNS din PRM.

Aripa muncitoreasca a PSD nu se asteapta la rasturnari spectaculoase la Consiliul National PSD din februarie

Deputatul PSD Ioan Sassu, sustine ca lucrurile trebuie "limpezite in PSD, pentru ca partidul sa mearga bine. Intrebat daca pardidele absorbite de PSD sunt multumite de evolutia partidului, fostul PSM-ist a negat.

El a declarat ca nici membrii vechi ai PSD nu sunt de acord cu situatia actuala si tocmai de aceea gestul lui Adrian Nastase este normal si firesc si ar trebui urmat si de alte exemple.

"Din punctual meu de vedere, problemele de-acum incolo sunt. Pentru ca problema nu e a catorva lideri. Problema e a partidului si partidul chiar suporta o anumita stare. Eu am venit cu PSM-ul in PSD. Si vreau sa va spun ca, din punctul nostru de vedere, lucrurile stau destul de prost", a declarat Ioan Sassu.

Deputatul spera ca la Consiliul National al PSD din februarie "lucrurile sa se decanteze", dar nu se asteapta la rasturnari spectaculoase de situatie.