Alpha Bank, cea de-a doua mare banca din Grecia, a anuntat marti, ca in urmatorii trei ani intentioneaza sa se extinda masiv in Europa de Sud-Est, informeaza agentia bulgara de stiri Novinite. Alpha Bank, care opereaza deja in tari precum Romania, Bulgaria, Albania, Serbia si Cipru, si-a propus ca pana in 2010 sa detina 10% din cota de piata a sistemului bancar din aceasta regiune.

Banca greceasca si-a prezentat marti, perspectivele pentru perioada 2006-2008, precum si obiectivele strategice pana la sfarsitul acestei decade. Astfel, pana in 2008, Alpha Bank intentioneaza sa-si dezvolte reteaua de sucursale din afara granitelor Greciei, de la 176 unitati detinute in 2005, la 436 unitati.

"Pana in anul 2010, marimea retelei de sucursale a grupului va inregistra mai mult decat o dublare, pana la aproximativ 1200 de unitati, situandu-se printre liderii bancari din zona, cu mai mult de 10% din cota de piata a Europei de Sud-Est si 15% din cota de piata a regiunii, incluzand aici si piata din Grecia.

De asemenea, ne asteptam ca, pana in 2010, 25% din profitul obtinut sa vina din Europa de Sud-Est", a declarat Demetrios Mantzounis, directorul Alpha Bank.