Senatorul Ion Iliescu a salutat, marti, intr-o scrisoare deschisa, deciziile lui Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu de suspendare din functie, transmit agentiile de presa. El a solicitat ca PSD sa rezolve problemele de imagine cu care se confrunta, si a mentionat ca anumite controverse privind acumularea de averi sunt comune tuturor partidelor, in special a celor aflate la putere.

,,Am salutat decizia responsabila luata de domnul Adrian Nastase, ca si semnalul lipsit de ambiguitati despre disponibilitatea partidului de a a-si asuma pana la capat procesul de schimbari de care are nevoie pentru a se afirma ca un veritabil partid social-democrat.

Salut si gestul domnului Dan Ioan Popescu, care a ales sa se retraga de la conducerea Organizatiei"- se arata in scrisoarea deschisa a senatorului Ion Iliescu.

,,PSD nu trebuie sa se rezume, insa, doar la a lua act de retragerea celor doi lideri si , eventual, si a altor persoane cu probleme.

PSD trebuie sa devina promotorul unor actiuni hotarate, in plan legislativ si institutional, care sa permita cresterea transparentei in legatura cu modul in care, in decursul timpului, liderii politici, persoanele publice si oamenii de afaceri si-au construit bunastarea actuala.

Problemele legate de acumularea de averi nu privesc numai si nu atat pe unii lideri ai PSD, ci sunt comune tuturor partidelor, in special celor aflate la putere si vizeaza credibilitatea intregii clase politice romanesti'' - se mai arata in document.