Autosuspendarea din functia de presedinte executiv al PSD este un gest unilateral si "o cutuma de partid" care nu trebuie prevazuta, ca sanctiune, in statutul gruparii politice, sustine Adrian Nastase, referindu-se la numeroasele comentarii din presa pe aceasta tema.

Deoarece tot scandalul "Matusa Tamara" ar fi, in opinia sa, doar o "actiune politica" a actualei puteri, Nastase a respins, in emisiunea Stirea Zilei de la Antena 3, ideea retragerii de la presedintia Camerei Deputatilor.

El a lansat un atac virulent la adresa actualei puteri si a mentionat majoritatea acuzatiilor mai vechi sau mai noi ce au fost indreptate impotriva presedintelui Basescu, premierului Tariceanu si altor oficialitati PD si PNL.

Si aceasta, in pofida faptului ca, la insistentele gazdei Gabriela Vranceanu Firea, el a admis ca sub guvernul sau "s-a pus batista pe tambal" in dosarul Flota, deschis sub fostul guvern taranist si reluat abia in campania electorala din 2004.

Povesti marunte cum este cea a matusii Tamara sunt de inteles, "dar nu intelegem unde a disparut flota", a comentat Nastase.

Referindu-se la somatiile pe care i le-au adresat unele oficialitati si presa ultimelor zile, cum ca in situatia actuala el ar trebui sa se retraga de la conducerea Camerei, Nastase a transat subiectul: "Vrabia malai viseaza".

El a avertizat ca "voi lupta impotriva acestei hartuiri permanente", pe care o pune pe seama a "doi urmariti penal" care conduc in prezent Romania.

Potrivit lui Nastase, mostenirea primita de la "matusa Tamara" reprezinta "lucruri pe care aceasta le-a strans de-a lungul timpului" si este justificata prin grija pe care sotia sa, Dana, a acordat-o rudei sale inainte ca aceasta sa moara.

Invitatul Gabrielei Vranceanu Firea s-a rezumat, in rest, sa prezinte succint partea publica a declaratiei de avere si sa afirme ca afacerea Zambaccian este o actiune politica si "o tampenie" si ca "ar trebui sa fii redus la minte sa crezi" in acuzatiile de trafic de influenta care i se aduc.

El a refuzat sa spuna ce a discutat marti dimineata la DNA , dar a afirmat ca aceasta institutie ar actiona in prezent ca parte a unui "mecanism aberant", in care seful Departamentului nu i-a raspuns nici dupa doua luni fostului premier de ce a fost redeschis dosarul.

Nastase a spus ca intelege pozitia adoptata saptamana aceasta de conducerea centrala a partidului, deoarece "Geoana trebuie sa ia barca si sa o duca mai departe". Intrebat fiind despre Miron Mitrea si ultimele sale iesiri aparent ostile la adresa lui, Nastase a precizat ca "il trec in agenda mea de lucruri pe care nu trebuie sa le uit".